25.1.2019. 9:35
0
U subotu obilježavanje 77. godišnjice Igmanskog marša
U organizaciji sarajevskog Kantonalnog SABNOR-a sutra će biti obilježena 77. godišnjica "Igmanskog marša“ kojeg su izveli partizani, borci Prve proleterske brigade NOVJ 26.01.1942. godine.

- Taj događaj, jednak antičkoj legendi, ušao je u istoriju NOB-a kao primjer neograničenih ljudskih mogućnosti iza kojih stoji motivacija, cilj, opredjeljenje, ideja, patriotizam - ističe se u saopćenju iz SABNOR-a.  

O tom historijskom događaju, koji su iznijeli Titovi partizani u nemogućim uslovima prisjetit će se sutra učesnici okupljanja na Velikom Polju na Igmanu. Organizatori očekuju oko 15.000 antifašista iz osam zemalja regije.

Upućen je poziv i građanima Sarajeva, boračkim udruženjima i ljudima dobre volje da dođu sutra na Igman.

(NAP/Alen Avdić)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.