30.1.2019. 13:20
0
Naša stranka Mostar: Kolaps vodovoda u Blagaju dokaz je kriminogenosti Gradske uprave i javnih preduzeća u Mostaru
Mostarski odbor Naše stranke smatra da je petodnevno prekidanje snabdijevanja vodom Blagaja, uslijed kvara glavne pumpe i nestanka rezervne, dokaz neodgovornog rada neizabranih gradskih vlasti i kriminalnih javnih preduzeća.

"Svi oni koji sumnjaju u navode nevladinih organizacija o zloupotrebi javnog novca i pljački u komunalnom sektoru, treba samo da vide primjer Blagaja. Hiljade građana dovedeni su u neljudske uslove života jer javno preduzeće koje isti ti građani finansiraju plaćanjem računa, a dotira se i iz budžeta, ne može da im obezbijedi ono što je dužno – vodu. I to nije priča o Blagaju pedesetih godina prošlog stoljeća, nego je januar 2019", kaže Alim Abazović, potpredsjednik Naše stranke Mostar.

Iz Naše stranke traže smjene oba direktora Vodovoda Mostar te podsjećaju da iste ili slične probleme koje su imali građani Podgorana, Prigrađana i Salakovca.

"Vodovod treba neko novo rukovodstvo kojem će cilj biti zadovoljiti javnu funkciju zbog kojeg firma postoji, a ne ispuniti ličnu ili partijsku ambiciju", zaključuje Abazović.





(Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.