21.2.2019. 15:09
0
Denis Bećirović: Mi smo Evropljani koji žele i zaslužuju evropski model
Izgradnja socijalne, evropske i sekularne države Bosne i Hercegovine ravnopravnih građana i naroda mora biti u fokusu naše političke borbe, izjavio je Denis Bećirović (SDP), novoizabrani delegat u Domu naroda Parlamenentarne skupšine Bosne i Hercegovine.

Bećirović je rekao da ima obavezu prema blizu 200.000 građanki i građana koji su glasali za njega na posljednjim Općim izborima u Bosni i Hercegovini, te da neće odustati od principijelne politike.

“Uvijek sam govorio i nastavljam govoriti da državni interesi moraju biti preči od stranačkih. Tako i danas mislim, govorim i djelujem. Izgradnja socijalne, evropske i sekularne države Bosne i Hercegovine ravnopravnih građana i naroda mora biti u fokusu naše političke borbe”, rekao je Bećirović, prenosi NAP.

“Upravo zato, smatram da je strateški državni interes očuvanje, razvoj i jačanje najveće i najstarije multietničke partije u Bosni i Hercegovini – Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine”, dodao je.

Bećirović je poručio da “osim etnokratskih stranaka Bosna i Hercegovina treba više nego ikada snažnu alternativu u jakoj i dobro organiziranoj multietničkoj Socijaldemokratskoj partiji, koja zajedno sa drugim srodnim političkim snagama, mora biti integrativni faktor i vodeća snaga na putu evroatlantskih integracija.”

“Uvjeren sam da Bosna i Hercegovina može i mora biti bolja nego što je danas. Moramo se organizirano i odlučno boriti protiv trenutnog neprirodnog i neodrživog sistema vrijednosti. Nažalost, danas je nacionalno potisnulo ljudsko, partikularno je fetišizirano na račun općeg, etnokratija je pustila korijenje umjesto demokratije, mitovi, predrasude, šovinizam i iracionalna strana života su nametnuti kao recept za budućnost. Vrijeme je da puno glasnije kažemo da ne prihvatamo takav recept. I mi smo Evropljani koji žele i zaslužuju evropski model, a ne davno prevaziđene političke obrazce. Vrijeme je za izgradnju nove politike. Vrijeme da se borimo protiv političkih varalica koje jedno govore prije, a drugo poslije izbora. Vrijeme je za poštenje, odgovornost, ozbiljnost i principjelnost. Samo tako možemo povratiti povjerenje građana koji u sve većem broju misle da smo svi isti. Nismo svi isti. Niko nema pravo ubiti multietničku alternativu etnokratiji u Bosni i Hercegovini. Niko nema pravo ubiti nadu i vjeru da može biti drugačije i bolje u Bosni i Hercegovini! Niko nema pravo građankama i građanima govoriti jedno na predizbornim skupovima, a drugo u postizbornim pregovorima.

Smatram da gram vlasti nije preči od ideje, od principa, od date riječi, od budućnosti…Put poštivanja javno date riječi i javno datih obećanja nije put za konformiste. To je teži, ali puno časniji i pošteniji put. Živjela demokratska, antifašistička i evroatlantska Bosna i Hercegovina!”, zaključio je Bećirović, prenosi NAP.


(Patria/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.