23.2.2019. 17:48
0
U Kantonu Sarajevo ukinuta epizoda "Pripravnost"
Stručno tijelo za koordinaciju i nadzor, koje radi u okviru Plana interventnih mjera za slučajeve prekomjernog zagađenja kvaliteta zraka Vlade Kantona Sarajevo, saopćilo je da se za područje Kantona Sarajevo ukida epizoda "Pripravnost" .

Prema sinoptičkoj prognozi iz Federalnog hidrometorološkog zavoda, u naredna tri dana se očekuje nestabilno vrijeme sa vjetrom.

"Automatske stanice za mjerenja zagađujućih materija u zraku na području Kantona Sarajevo bilježe značajan pad vrijednosti koncentracija čestičnih tvari u zraku PM10 na svim mjernim stanicama i prema zvaničnoj sinoptičkoj prognozi iz Federalnog hidrometerološkog zavoda situacija pogoduje poboljšanju kvaliteta zraka i za naredne dane", saopćeno je iz Press službe KS.

Prekidom epizode "Pripravnosti" prestaju da važe sve mjere koje su obveznici bili dužni provoditi tokom trajanja epizode.

Izmjerene vrijednosti praćenih polutanata kao i najnovija obavještenja vezana za kvalitet zraka mogu se pratiti na stranici http://kvalitetzraka.ba/.

Stručno tijelo za koordinaciju i nadzor će nastaviti kontinuirano pratiti vrijednosti zagađujućih materija u zraku, te obavještavati građane o svim eventualnim promjenama.


(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.