26.2.2019. 20:15
0
Da li se Dodiku dopala ova Vosova izjava: Holandija vidi BiH i druge zeml?e zapadnog Balkana unutar EU
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik primio je danas u nastupnu posjetu ambasadora Kral?evine Holandije Reinouta Vosa.

Dodik se zahvalio na pomoći Kralјevine Holandije reformskim procesima u BiH i evropskim integracijama. Informisao je holandskog ambasadora da su odgovori na Upitnik završeni, te izrazio očekivanja da će Evropska komisija dati pozitivno mišlјenje. Istakao je da bi status kandidata dao značajan podstrek dalјem razvoju BiH.

Ambasador Holandije je rekao da Holandija vidi Bosnu i Hercegovinu i druge zemlјe zapadnog Balkana unutar Evropske unije, ali da je potrebno nastaviti s dalјim reformama.

Tokom susreta razgovarano je o odnosima BiH i Holandije, te su razmatrane mogućnosti unapređenja saradnje, naročito na ekonomskom planu, saopćeno je iz predsjedništva BiH.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.