5.3.2019. 13:39
0
Danska državna televizija prikazala potresan film o Davidu i Dženanu: Ko je ubio mog sin
Danska državna televizija prikazala je večeras dokumentarni film o Davidu Dragičeviću i Dženanu Memiću. U filmu govore Davidovi roditelji Davor Dragičević i Suzana Radanović, i otac Dženana Memića Muriz.

U emisiji su prikazani snimci od samog početka okupljanja Pravde za Davida sve do kadrova hapšenja i privođenja članova na ulicama Banjaluke.

"Ovo nije samo borba za pravu za Davida, ovo je borba za sve nas", kazala je Suzana u filmu naslova " Horisont-Ko je ubio mog sina?".

Majka Suzana sjetila se trenutka kada joj je javljeno da je David nestao.

"Zazvonio mi je telefon, zvao je Davorov brat, David je nestao. Ja znam da sam izašla napolje iz čekaone, da sam vrištala", sjeća se Suzana.

Muriz Memić je govorio i o svom sinu Dženanu.

"Dženan je bio odličan učenik u osnovnoj školi, Gimnaziji, ponos generacije, druga godina Pravnog fakulteta. Pokrenuo je jedan biznis, sad je to ostalo meni. Obično ostaje iza oca sinu, a u ovom slučaju je ostalo iza sina ocu", kazao je Muriz.

U filmu govore i Slobodan Vasković , te članica grupe "Pravda za Davida" Sofija Grmuša.

Autor ovog dokumentarca proveo je nekoliko dana u Banjaluci i Sarajevu, te bio prisutan na okupljanju Pravde ispred Hrama Hrista Spasitelja u Banjaluci 

Film završava riječima majke Suzane: "Narod se još skuplja, nije važno 10,15 , stotinu ljudi koji se skupljaju. Znači još uvijek nešto tinja, još uvijek nešto postoji", prenosi Buka.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.