13.3.2019. 14:06
0
RAK nije primio nijedan prigovor na obilježavanje rođendana zločinca Mladića u programu RTRS
Jedan od tri Javna servisa u našoj zemlji, Radio-televizija Republike Srpske sinoć je u "Dnevniku", svojoj centralno-informativnoj emisiji, objavio vijest da svoj 77. rođendan slavi ratni zločinac Ratko Mladić.

Naime, voditeljica "Dnevnika" Biljana Knežević je gledaocima saopćila da  je Vladimir Putin čestitao rođendan predsjedavajućem Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, a potom, ničim izazvana, kazala da rođendan slavi i osuđeni ratni zločinac Ratko Mladić.

Iz RAK-a su u pisanoj formi odgovorili da nije primljen niti jedan prigovor na emitirani prilog, prenosi Avaz.

- Po službenoj dužnosti ćemo zatražiti te pregledati snimke kako bi utvrdili je li došlo do eventualnog kršenja odredbi Zakona o komunikaciji - navodi se u odgovoru iz RAK-a.

Podsjećamo, Mladića je Haški tribunal prvostepenom presudom proglasio krivim za genocid u Srebrenici, progon Bošnjaka i Hrvata širom BiH, teroriziranje stanovništva Sarajeva i uzimanje pripadnika UNPROFOR-a za taoce. Osuđen je na doživotni zatvor.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.