15.3.2019. 12:41
0
Iz KCUS-a poručili: Beba koja je preminula na KCUS-u nije bila vakcinisana
Sedmomjesečna djevojčica oboljela od morbila, s teškim plućnim komplikacijama, umrla je na Klinici za pedijatriju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS), saopćio je KCUS.

Mala pacijentica bila je hospitalizirana na Pedijatrijskoj klinici KCUS-a tri sedmice, od čega je dvije sedmice bila na respiratoru, gdje joj je pružena intenzivna njega. Djevojčica nije bila vakcinisana.

Morbili su vakcinalno preventivna bolest i žalosno je da u današnje vrijeme postoji veliki broj nevakcinisane djece, ističu iz KCUS-a.

U KCUS je trenutno hospitalizirano 12  pacijenata na Klinici za infektivne bolesti te još jedno dijete na Pedijatrijskoj klinici KCUS, koje ima teške plućne komplikacije i na respiratoru je.

Svakoga dana na Kliniku za infektivne bolesti KCUS javi se više od deset novih pacijenata s morbilima, što je sasvim siguran znak o pojavi epidemije.

Vrlo je moguće da će epidemija u narednim danima imati intenzivniju sliku.                         

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.