20.3.2019. 18:43
0
Govedarica: Haški tribunal je pokazao da je politička institucija
Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica je izjavio da je presuda Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove u Hagu Radovanu Karadžiću neutemeljena.

"Haški tribunal je pokazao da je politička institucija, te da formalno procesuira teške ratne zločine na teritoriji bivše Jugoslavije, a da suštinski imamo nastavak satanizacije nad srpskim narodom", rekao je Govedarica Srni.

On kaže da je "očigledno da će sada političko Sarajevo iskonstruisati vrstu tendencije da se presuda Karadžiću, koji je i prvi predsjednik SDS-a, zloupotrijebi na politički način i da se ta presuda definiše kao presuda srpskom narodu u Republici Srpskoj".

"Međutim, ona sigurno neće umanjiti ni ustavnu ni političku poziciju Republike Srpske koju garantuje Dejtonski sporazum", rekao je Govedarica.

Međunarodni rezidualni mehanizam za krivične sudove u Hagu izrekao je danas prvom predsjedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću drugostepenu presudu kojom ga je osudio na kaznu doživotnog zatvora.


(SRNA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.