21.3.2019. 15:46
0
SOA priznala kontakte sa svjedokom: Mi smo sa H.Č. razgovarali, mi znamo ko je on
Direktor Sigurnosno-obavještajne agencije (SOA) Daniel Markić negirao je tvrdnje ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića o vrbovanju vehabija u našoj zemlji, ali ipak priznao da je bilo kontakata s barem jednom osobom za što bh. obavještajci znaju.

Dodao je i da još nije dobio izvještaj OSA-e.

"Šokantno je ono što se tamo događa. Nije mi jasno, imali smo saradnju s Obavještajno-sigurnosnom agencijom BiH (OSA), oni su naš sagovornik u BiH. Nadam se da će se to razjasniti. Negiram tu aferu. Do dana objave afere bio sam uvjeren da dobro sarađujemo", rekao je Markić.

Markić priznaje da je bilo kontakata s barem jednom osobom za što bh. obavještajci znaju.

"Ukazali smo na osobu koja je za nas bila sumnjičava, prepuštam njima da se izjasne. Mi smo sa H.Č. razgovarali, mi znamo ko je on", rekao je Markić i dodao da još uvijek nije dobio izvještaj od OSA-e, piše Dnevnik.hr.

Na pitanje ima li straha od radikalnog desnog ekstremiznma, Markić je rekao kako misli da ta scena kod nas nije razvijena.

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.