21.3.2019. 21:45
2
Brnabić o presudi Karadžiću: Svi su požurili da daju nevjerovatne izjave
Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je večeras da su svi iz regiona požurili da kažu šta misle o presudi prvom predsjedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću, bez razmišljanja o tome kako se to odražava na njihove odnose sa Srbijom.

Ona smatra da bi trebalo sačekati sa reagovanjem na presudu Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove u Hagu Karadžiću.

- Zanimljivo je kako su svi iz regiona požurili da daju nevjerovatne izjave. Treba da pustimo da vidimo šta će da kažu svi ostali, a mi ćemo naravno dati svoj stav - rekla je Brnabić za Radio-televiziju Srbije (RTS).

Inače, Žalbeno vijeće Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove izreklo je jučer lideru bosanskih Srba za vrijeme rata u Bosni i Hercegovini i ratnom zločincu Radovanu Karadžiću doživotnu kaznu zatvora.

Žalbeno vijeće proglasilo je Radovana Karadžića krivim za genocid u Srebrenici.

Ipak, ovo vijeće je potvrdilo prvostepenu presudu u tački jedan proglasivši da nije kriv za genocid u sedam bh. općina, piše Avaz.

Također, Žalbeno vijeće Međunarodnog rezidualnog mehanizma za kaznene sudove u Hagu potvrdilo je četiri udružena zločinačka poduhvata (UZP) u presudi, uključujući UZP za Sarajevo i Srebrenicu, sveobuhvatni UZP i UZP za uzimanje talaca.

(Alen Avdić)
2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.