24.3.2019. 10:50
2
DF: Predsjednica Hrvatske tvrdi da je prijatelj BiH, a opet udara ipsod pojasa
Demokratska fronta na čijem je čelu Željko Komšić, član Predsjedništva BiH reagirala je na izjavu predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović da su Hrvati najstariji konstitutivni narod u BiH.

"Još koliko juče, hrvatska predsjednica, po profesiji političarka pa i šefica jedne suverene države, sugerisala je gospodinu Daliću, po zanimanju treneru hrvatske nogometne reprezentacije, da je "u susretu s Azerbejdžanom trebalo igrati ofanzivnije" Koliko god to bilo nespojivo s njenim poslom i kompetencijama, moglo je izgledati barem nekome, čak i simpatično.

Ovo što je već spomenuta predsjednica izjavila - da su Hrvati u BiH najstariji konstitutivni narod u toj istoj, našoj, pa i hrvatskog naroda, Bosni i Hercegovini - em je netačno, em nedobronamjerno, em izazivački i predstavlja još jedan udarac "ispod pojasa" susjedu za koga, ista ona, uporno tvrdi da mu je (Bosni i Hercegovini) najbolji prijatelj!

A da je u pitanju kontinuirana politika na "razvaljivanju" jedinstvene države, potvrđuju i riječi njenih brojnih političkih "trbuhozboraca", poput Milana Bandića, gradonačelnika Zagreba", navodi se u reakaciji DF-a. 






(Patria / Lejla Trle) 

 
2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.