24.3.2019. 13:10
0
Srebrenica: Počinju pripreme za obilježavanje 24. godišnjice genocida nad Bošnjacima
U utorak, 26. marta 2019. godine sa početkom u 11 sati u prostorijama Memorijalnog centra Srebrenica - Potočari biće održan Prvi sastanak Organizacionog odbora za obilježavanje 11. jula 1995. godine, 24. godišnjice genocida nad Bošnjacima "Sigurne zone UN-a" Srebrenica.

S obzirom da se radi o radnom sastanku, medijima će biti omogućeno snimanje kadrova, fotografisanje i izjave nakon sastanka.

Ranije je Hamdija Fejzić imenovan za predsjednika Organizacionog odbora za obilježavanje 24. godišnjice genocida nad Bošnjacima "SZ UN-a" Srebrenica iz jula 1995. godine.

U utorak će biti imenovani predsjednici pododbora, a oni će poslije imati zadatak da formirau svoje pododbore. S ovim se kreće u aktivnosti pripreme obilježavanja 24. godišnjice genocida nad Bošnjacima "SZ UN-a" Srebrenica. 

Inače, 31.03.2019. godine navršava se šesnaest godina od prve kolektivne dženaze u Memorijalnom centru Srebrenica-Potočari Spomen obilježje i mezarje za žrtve genocida iz 1995. godine. Tada je u mezarju Memorijalnog centra ukopano prvih 600 identifikovanih žrtava genocida u Srebrenici.

Do danas je u mezarju Memorijalnog centra ukopano 6.610 identifikovanih žrtava genocida u Srebrenici.
 




(Patria / Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.