24.3.2019. 16:02
4
Skandalozna naslovnica Kurira na kojoj je i Nihad Aličković: Glava atentatora na Vučića ucijenjena na 60.000 eura
Nevjerovatan tekst osvanuo je u Kuriru, a na naslovnici istog lista nalazi se fotografija Sarajlije Nihada Aličkovića.

Naime, Kurir donosi priču pod naslovom "Glava atentatora na Vučića ucijenjena na 60.000 eura".. Na fotografiji se pored Aličkovića nalazi i lik Gojka Rabrenovića, predsjednika Srpskog četničkog pokreta.

Srpski četnički pokret navodno je, prema nimalo miroljubivom pisanju beogradskog Kurira, raspisao potjernicu za Nihadom Aličkovićem, a Kurir ide korak dalje u svojim nebulozama pa navode da je upravo Aličković pokušao da ubije Aleksandra Vučića u Potočarima.

Aličković se našao na toj "potjernici", kako se navodi u ovom listu, i zbog incidenta ispred Haškog tribunala, kada se verbalno sukobio sa jednom osobom koja je sa zastavom Srbije provocirala okupljene ljude koji su došli na izricanje presude zločincu Radovanu Karadžiću.

- Hitno moramo da se ujedinimo u borbi za čast srpskog naroda, prekipjelo nam je kada je Nihad Aličković, koji umjesto da odgovara i bude uhapšen za organizaciju napada u Potočarima na tadašnjeg premijera Aleksandra Vučića, on ispred Međunarodnog suda u Haagu napada starijeg čovjeka koji je nosio srpsku zastavu. Niti je bilo policije da spriječi divljaštvo, niti je neko spriječio Aličkovića da, uprkos navodno strogim kontrolama, unese telefon u sudnicu Tribunala i direktno prenosi izricanje presude Karadžiću - kazao je izvjesni Gojko Rabrenović.

- Nećemo mi četnici to više da trpimo. Poslali smo nalog jedinici za brza dejstva koja je raspoređena od Zvornika do Rače, u slučaju da pomenuti pređe u Srbiju, da odmah bude uhapšen i sproveden pred Prijeki četnički sud. Na čelu ove jedinice je časni komandant Dragan Slavkić, srpski četnički pukovnik iz Martinaca, koji je odlično obučio jedinicu za brza dejstva - rekao je Rabrenović, a prenosi Kurir.

Nagradu od 60.000 eura su, dodaje, obezbijedili četnici i patriote iz dijaspore.

4
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.