26.3.2019. 13:34
0
Na granici BiH i Crne Gore: U šumi pronađeno 10 migranata u teškom stanju
Kod graničnog prijelaza Zupci prema Crnoj Gori jutros je pronađeno 10 migranata, među kojima i petero djece i jedna trudnica, u veoma teškom stanju, rekao je Srni koordinator za deminiranje pri Gradskoj upravi Trebinja Mišo Pamučina.

Pamučina je naveo da su migrante u šumi pronašli pripadnici Civilne zaštite Trebinje prilikom postavljanja tabli upozorenja na opasnost od minskih polja u pograničnom području.
 
- Zatekli smo ih u veoma teškom stanju. Pet dana su bili bez hrane i pića, a najstrašniji prizor su iscrpljena djeca i trudnica, koju smo jedva iznijeli do graničnog prijelaza - rekao je Pamučina.

On je istakao da je od migranata saznao da su ih na teritorij BiH prebacili pripadnici policije Hrvatske.

- Ovo je nečuveno. Sama je sreća da smo danas postavljali table i slučajno ih pronašli. Pitanje je šta bi s njima bilo - rekao je Pamučina, navodeći da je riječ o Kurdima iz Iraka i Irana.

Migrant, koji se predstavio kao Jusuf, rekao je da su krenuli ka Italiji, ali da ih je hrvatska policija spriječila u tome.

- To su neljudi, koji su nas ostavili bez hrane - dodao je Jusuf.

Migrante je preuzela Granična policija BiH, dok su im pripadnici Crvenog križa osigurali ljekara i hranu.

S obzirom na to da je riječ o iscrpljenim osobama, bit će im pružena adekvatna medicinska pomoć.

Broj pronađenih migranata na području Hercegovine povećan je dolaskom lijepog vremena.

(SRNA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.