9.4.2019. 8:17
0
Sjednica iranskog parlamenta počela povicima 'smrt Americi'
Nakon odluke Sjedinjenih Država da iransku Revolucionarnu gardu proglasi stranom terorističkom organizacijom, poslanici Irana počeli su danas parlamentarnu sjednicu uzvikujući "smrt Americi".
Mnogi poslanici obukli su uniforme Revolucionarne garde, kako bi pokazali podršku toj elitnoj oružanoj formaciji, prenosi novinska agencija Fars.

Predsjednik parlamenta Ali Larijani osudio je odluku SAD-a nazvavši je "vrhuncem gluposti i neznanja".

Američka odluka o iranskoj Revolucionarnoj gardi je bez presedana protiv jedne strane vlade i može potaknuti odmazdu, što SAD-u otežava rad sa saveznicima u regiji, navodi AP.

Iran je na tu odluku odgovorio proglasivši sve američke oružane snage terorističkim, a Sjedinjene Države optužio za podršku terorizmu.

(Fena/Alen Avdić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.