10.4.2019. 9:06
0
Kako iz RS plaše narod: Oni imaju Ševe, Zelene beretke, paravojne formacije, mudžahedine i sve ostalo
SDA, DF i ostali, nisu sposobni da formiraju vlast, niti bilo šta drugo, tako da nemaju pravo da komentarišu bilo kakve planove Vlade Republike Srpske, rekao je narodni poslanik i član Odbora za bezbjednost NSRS Kostadin Vasić.

Reakcije iz Federacije Bosne i Hercegovine na moguće osnivanje rezervnog sastava Ministarstva unutrašnjih poslova RS se ne stišavaju.

Nakon što su iz SDA, poručili da će nakon MUP RS isto uraditi i u FBiH, ovu odluku komentarisao je i potpredsjednik Demokratske fronte, Dženan Đonlagić, rekavši da neće dozvoliti nikakve rezervne snage MUP RS, piše “SrpskaInfo“.

“Ne smijemo ignorisati najave formiranja rezervnog sastava MUP RS i reinkarnaciju tzv. Herceg-Bosne. Ti ljudi se ne šale. Mi smo spremni da zaustavimo takve procese. Dajemo šansu da građansko društvo ostane i živi na političkoj sceni. DF je spasavao obraz “ljevice””, rekao je Đolangić gostujući na “N1”.

S druge strane, političari iz RS poručuju da se niko nema pravo miješati, pogotovo ne neko iz SDA i DF, koji “nisu u stanju niti da formiraju vlast”.

“Stalno komentarišu RS, koja je ispunila sve svoje obaveze i koja ima pravo da uradi to što je planirala. Rezervni sastav policije nam treba zbog novonastale situacije u FBiH, koja je u potpunom haosu, prispjelog broja migranata, kao i zbog terorističkih organizacija”, rekao je on.

Dodaje da DF, SDA, Bakir Izetbegović i ostali nemaju pravo da komentarišu MUP RS, a kamoli da se miješaju u odluke.

“Njih niko ne pita niti će ikada pitati dok god postoji RS i njeno rukovodstvo. Nikada više ih nećemo pitati šta mi treba da radimo, ko su oni da komentarišu RS, neka rade u FBiH šta god hoće, a na dobrom su putu da naprave rasulo”, rekao je Vasić.

Komentarišući navode da će i FBiH uraditi isto, ako to uradi MUP RS, kaže da oni za to nemaju potrebu.

“Oni apsolutno nemaju potrebe da formiraju rezervni sastav, jer imaju Ševe, Zelene beretke, paravojne formacije, mudžahedine i sve ostalo… Mi iz RS znamo da oni imaju formirane te paravojne formacije, koje nisu ni prestale da funkcionišu od početka rata. Tako da se mi ne brinemo za njih, svi su oni već rezervni članovi njihovog MUP-a i vojske. To je javna tajna”, rekao je on.


(Admir Oručević)

NarodRS
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.