11.4.2019. 9:38
0
Zastupnici PS BiH o povećanom broju migranata
Danas će u 11 sati biti održana vanredna sjednica Predstavničkog doma PS BiH na zahtjev poslanika SDP, NS, SBB i A-SDA.

Kao razlog za održavanje zastupnici su naveli, priliv velikog broja migranata i izbjeglica u Bosnu i Hercegovinu, te izostanak izbora predstavnika Bosne i Hercegovine u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope odnosno šteta koja je time nanesena ugledu BiH. 

Novi saziv Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine nije do naznačenog roka - pola godine od održavanja Opštih izbora tj. do 6. aprila 2019. dostavio prijedlog predstavnika u instituciji koja ima 47 država članica. Zbog toga Bosna i Hercegovina neće imati svoje predstavnike do kraja ove godine te že zbog toga propustiti u učešće u glasanju za generalnog sekretara PS Vijeća Evrope. 

Kako je jučer najavio zastupnik SNSD-a Staša Košarac zastupnici te stranke neće prisustvovati sjednici jer se ne zna "ko je vlast, a ko opozicija".  


(Patria/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.