12.4.2019. 9:24
0
CIK: Bez izbora predsjednika i potpredsjednika FBiH Opći izbori nisu završeni
Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine je na jučerašnjoj sjednici konstatirala da Opći izbori 2018. godine nisu završeni, konkretno nisu završeni posredni izbori i to dio koji se odnosi na izbor predsjednika i potpredsjednika Federacije BiH. Procedura izbora predsjednika i potpredsjednika Federacije BiH propisana poglavljem 9A Izbornog zakona BiH još nije počela.

Centralna izborna komisija BiH podsjeća da je članom 2.9 tačka 6. Izbornog zakona BiH propisano da Centralna izborna komisija BiH potvrđuje i ovjerava kandidatske liste i kandidate za sve nivoe neposrednih i posrednih izbora u Bosni i Hercegovini obuhvaćenih Izbornim zakonom BiH.

Istim članom zakona je propisano da Centralna izborna komisija BiH utvrđuje i potvrđuje rezultate svih neposrednih i posrednih izbora, ovjerava da su ti izbori provedeni u skladu sa zakonom, objavljuje rezultate i izdaje uvjerenja licima koja su dobila mandat.

Tek nakon što Parlament Federacije BiH provede postupak propisan u poglavlju 9A Izbornog zakona BiH i nakon što Centralna izborna komisija BiH objavi rezultate izbora za predsjednika i potpredsjednika Federacije BiH moći će se konstatirati da su Opći izbori 2018. godine završeni.


(Patria/Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.