15.4.2019. 12:18
0
Abdulah Skaka u Washingtonu: Sarajevo je sa svojim crkvama, džamijama i sinagogama, srce je multietničke i multireligijske zemlje
Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka rekao je u Washingtonu, tokom manifestacije u organizaciji Savjetodavnog vijeća za Bosnu i Hercegovinu (ACBiH), da Bosna i Hercegovina i Sarajevo prepoznaju i cijene nemjerljivu ulogu Sjedinjenih Američkih Dražava u odbrani i izgradnji države.

- Zajednički promoviramo ujedinjenu, multietničku i demokratsku Bosnu i Hercegovinu. Sarajevo sa svojim crkvama, džamijama i sinagogama, srce je multietničke, multikulturalne i multireligijske zemlje. Stoga mi je bila čast da prisustvujem i podržim manifestaciju u organizaciji ACBiH u Whittemore House u Washingtonu - poručio je Skaka.

Priznanja za sve što su učinili za Bosnu i Hercegovinu, posebno na njenom putu ka stabilnoj državi koja stremi EU i NATO članstvu te ugledne organizacije dobili su senator John McCain (posthumno), ambasadorice Swanee Hunt i Maureen Cormack, general major Linda L. Singh, kapetanica Maida Kalic Zheng i dr. Mahira Tanović.

Na svečanosti su prisustvali i dužnosnici State Departmenta, odnosno Matthew Palmer, zamjenik državnog tajnika u Uredu za evropska i euroazijska pitanja zadužen za zapadni Balkan i Egejsko more čim su prijateljski i partnerski odnosi dodatno učvršćeni.

- SAD su odobrile projekt koji će nam omogućiti da do septembra 2020. godine Sarajevo očistimo od mina. To je projekt od vitalne važnosti. Posebno želim čestitati predsjednici ACBIH Ajli Delkić na istrajnom i nepokolepljivom radu u interesu Bosne i Hercegovine i njenih građana - zaključio je gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, saopćeno je iz Grada Sarajevo. 

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.