17.4.2019. 11:36
2
Senad Šepić o Fuadu Kasumoviću: Zamjerio sam mu tajnu večeru s Izetbegovićem, a onda me nazvao
Senad Šepić, predsjednik Nezavisnog bloka, kazao je danas za N1 da je Fuadu Kasumoviću zamjerio ''tajnu večeru'' s liderom Stranke demokratske akcije Bakirom Izetbegovićem otkrivši da ga je (bivši) član Predsjedništva NB-a uvjeravao da trebaju koalirati sa SDA.

Šepić je rekao ga je zenički gradonačelnik tada nazvao i rekao mu da je Izetbegović ponudio Nezavisnom bloku učešće u vlasti, govorio je i ostalim bivšim članovima Bloka te ''višemilionskim tenderima''.

- Tražili su sebi pozicije, iza leđa su se dogovarali sa SDA. Uzimali su tendere. Ono što je bio problem meni, gospodin Kasumović je pred samu Novu godinu tajno se sastao s Izetbegovićem. Nazvao me i rekao mi je da treba da se vidimo. Rekao sam mu, ako je ovo, nemoj da se gledamo. Našli smo se. On je rekao da, jeste, bio sam. I tad sam mu zamjerio i rekao da nije pošteno ni prema meni ni prema stranci. On je tad mene uvjeravao da mu je Izetbegović ponudio da uđe u vlast. Uvjeravao me da treba da idem u SDA, meni je, kao, ponuđeno da idem u Dom naroda. Rekao sam da ne želim da idem u koaliciju sa SDA koju vodi Izetbegović. Ovaj profil politike, ja sam se s njim razišao. Ja sam mogao ostati u tome i biti dio toga - poručio je Kasumović u razgovoru za N1.


(Amila Alijagić)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.