26.4.2019. 10:53
0
Reisu-l-ulema Kavazović čestitao Vaskrs
Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović uputio je danas čestitku mitropolitu dabrobosanskom Hrizostomu povodom pravoslavnog blagdana Vaskrsa.

"Povodom najvećeg hrišćanskog praznika Vaskrsa, želim Vama lično, vjernicima, sveštenstvu i monaštvu Srpske pravoslavne crkve zaželjeti sretne praznične dane", navodi se u čestitki reisu-l-uleme Kavazovića.

Dodaje se da su poruke Vaskrsa kao simbola trijumfa ljubavi i praštanja nad stradanjem i patnjom tako potrebne današnjem čovječanstvu.

"Jedini ispravan put u budućnost  je put izgradnje mira i dobra među ljudima. U meni lično i u Islamskoj zajednici u Bosni i Hercegovini ćete uvijek na tom putu imati podršku i iskrene sagovornike", kaže se u čestitki Kavazovića.

Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android


(Patria/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.