9.5.2019. 18:16
0
Odata počast ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva: Vrijeme prolazi, ali naša bol ne jenjava
Povodom obilježavanja 9. maja – Dana pobjede nad fašizmom i Dana Evrope na Spomen-obilježju ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992. – 1995. mnogobrojne delegacije svih nivoa vlasti, ali i mnogobrojna udruženja polaganjem cvijeća, učenjem Fatihe i minutom šutnje odale su počast 1.601 djetetu koje je nevino ubijeno tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu.

U tu čast upriličena je manifestacija “A, bili su samo djeca”, na kojoj je nekoliko stotina djece izvelo muzički performans otpjevavši, između ostalog, pjesmu “Samo da rata ne bude”, kojom su izazvali emocije svih prisutnih, piše avaz.

Poznati pjevač i poetičar Benjamin Isović je na umjetnički način održao govor o našoj domovini, ali i samom 9. maju, te poslao jaku poruku svim građanima Bosne i Hercegovine.

Prisutnima se obratio i predsjednik Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992. – 1995. Fikret Grabovica kazavši kako spomenik na koji je položeno cvijeće opominje, podsjeća i naređuje nezaborav.

– Ovo mjesto, simbol stradanja obavezuje nas da spriječimo da se budućim generacijama ne ponovi isto zlo. Vrijeme prolazi, ali naša bol ne jenjava. Život ide dalje, djeca se rađaju, a zločinci umiru – kazao je Grabovica.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.