15.5.2019. 10:49
2
Braći Ćulum policija oduzela Ferari i dva Lamborginija dok im kafić u Beogradu čuva beogradski reper
Braći Nerminu i Arminu Ćulumu, vođama bajkerske organizacije "United tribuns", banjalučka policija u petak je privremeno oduzela tri skupocjena automobila. Oni su privedeni zbog sumnje da su bili u kontaktu s ubicama biznismena Slaviše Krunića i njegovog telohranitelja Žarka Pavlovića, ali su poslije 24 sata pušteni iz pritvora.

Kako "Blic" saznaje, braća su na vezi s jednim beogradskim reperom, koji, navodno, upravo u njihovo ime rukovodi kafićem u centru Beograda. Kao i poslije ubistva banjalučkog biznismena, braća su i u petak puštena ubrzo poslije privođenja. S tim da su im u petak privremeno oduzeti skupocjeni automobili, i to dva "lamborginija" i jedan "ferari" dok se ne utvrdi porijeklo vozila, kao i validnost dokumenata.

- Reper sa kojim su na vezi drži kafić na Vračaru, a navodno su braća iz Banjaluke dala novac za taj poslovni poduhvat. Momak koji rukovodi kafićem je inače poznat široj javnosti, bavi se muzikom. Od pjevanja ili repovanja, međutim, nije mogao da zaradi dovoljno novca ni za kafić ni za svoj način života, prvenstveno za putovanja na egzotične destinacije - kaže sagovornik “Blica” blizak bezbjednosnim službama.

U tom kafiću okuplja se ekipa žestokih momaka iz Bosne i Hercegovine.

- Malo da se druže, a malo više da sklapaju neke poslove, i to ne baš legalne. Ti momci, pored kafića u centru prestonice, okupljaju se i u jednom hotelu. Taj hotel je inače i omiljeno mjesto beogradskih starleta, a neke od njih, koje su pokušale da se probiju u muzičkim vodama, tu su snimale i spotove - dodaje naš izvor.

Da li su braća bajkeri finansijski pomogli još neke prijatelje u Beogradu, za sada nije poznato, mada se ne odbacuje mogućnost da imaju novčanog udjela u još nekim, i to legalnim poslovima.

Ono što je zasad izvjesno jeste da su braća Ćulum na čelu bajkerske organizacije "Junajted tribjuns", osnovane 2004. godine, koju je njemačka tajna služba proglasila za državnu opasnost. U Evropi su proglašeni za treću najveću opasnost po bezbjednost. Ova grupa se, prema pisanjima brojnih evropskih medija, bavi raznim kriminalnim poslovima. Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) 2014. godine pretresla je kuću Armina Ćuluma, zvanog Boki, u Sanskom Mostu u okviru međunarodne policijske akcije "Ezel", koju je sprovodilo 900 policajaca na području BiH, Austrije i Njemačke. Bezbjednosne službe ove tri zemlje članove grupe sumnjičile su ih da su birali siromašne devojke mlađe od 21 godine, započinjali s njima vezu. Devojkama su obećavali brak i život u inostranstvu, a kada se ona zaljubi, praveći se da je izvlači iz finansijskih problema, momak bi je gurnuo u prostituciju.

Mediji su tada pisali da je za Arminom Ćulumom njemačka policija još 2009. godine raspisala međunarodnu poternicu zbog organizovanog kriminala, tačnije za trgovinu ljudima, primoravanje na prostituciju, ali i za utaju poreza, kao i da je on tada izbjegao hapšenje i došao u Sanski Most, gdje je kupio kuću, te se posvetio ugostiteljskom poslu. Njemački mediji su tada navodili da je upravo Armin Ćulum 2013. godine inicirao pomirenje dvije zaraćene moto-bande iz Njemačke "Junajted tribjunsa" i "Hels ejndželsa", i to u noćnom klubu u BiH čiji je vlasnik.

Policija u Republici Srpskoj poslije prošlomjesečnog ubistva banjalučkog biznismena Slaviše Krunića i člana njegovog obezbjeđenja Žarka Pavlovića uhapsila je Emilija Balda i Gorana Milanovića, dok se još traga za Benedijem Đukanovićem, koji je pucao u privrednika. Jedan od napadača Željko Kovačević ubijen je u razmjeni vatre s obezbjeđenjem Slaviše Krunića.

Iako su dvojica egzekutora uhapšena, još nije utvrđeno ko je organizovao ubistvo uglednog banjalučkog biznismena. Informacije "Blica" ukazuju na to da je Krunić imao poslovnih nesuglasica i s pojedinim biznismenima iz susjednih zemalja. Tačnije poslovni interesi su im bili isti, a da li je neko od njih povezan za ovim ubistvom, još nije utvrđeno.


2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.