15.5.2019. 21:16
0
Grad Goražde nastavlja sufinansirati rad boračkih udruženja
Grad Goražde i u ovoj godini nastavlja sufinansirati rad boračkih udruženja. Nakon što je Gradsko vijeće usvojilo program raspodjele i utroška sredstava planiranih budžetom za ovu godinu, danas su potpisani ugovori o namjenskom prijenosu novčanih sredstava za sufinansiranje rada i aktivnosti udruženja boračkih populacija.

Sredstva u ukupnom iznosu od 35.400 KM dodjeljena su Organizaciji porodica šehida i poginulih boraca BPK Goražde, Savezu RVI ''Sinovi Drine'' BPK Goražde, Savezu dobitnika najvećih ratnih priznanja ''Zlatni ljiljan'' BPK Goražde, Udruženju demobilisanih boraca BPK Goražde, Udruženju ''Svjetlost Drine'' Goražde i Udruženju Veterana rata, zelenih beretki i patriotska lige BPK Goražde.

Ukupan iznos na ovom kodu je 155.000 KM, od čega je 85.000 KM planirano za boračka udruženja i njihove aktivnosti koje provode a svih 12 tranši će biti izmireno kao i prošle godine. Razlika od oko 50.000  KM će biti utrošena po projektima, za liječenje boračkih populacija, pomoć porodicama u stanju socijalne potrebe i druge aktivnosti koje odredi komisija Službe za boračka pitanja Grada Goražda.  

Fuad Mašić, predstavnik Udruženja demobilisanih boraca BPK Goražde, naglasio je dobru saradnju koju to udruženje ima s gradskom upravom

- Mogu slobodno reći da je ta saradnja na veoma visokom nivou. Kada je u pitanju naša populacija, niko nikad nije iz gradske uprave vraćen a da mu nije udovoljeno po zahtjevu u skladu sa mogućnostima. Mi danas potpisujemo ugovor za sredstva koja se koriste za rad udruženja odnosno finansiranje troškova kancelarijskog materijala i ostalih troškova i ta su nam sredstva neophodna. Zahvaljujemo se gradonačelniku na korektnoj i izuzetno dobroj saradnji - istakao je Mašić.


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.