25.5.2019. 8:32
0
Dan žalosti u TK: Godišnjica ratnog zločina na Kapiji
U Tuzli će danas biti obilježena 24. godišnjica zločina na Kapiji, koji se dogodio 25. maja 1995. godine.

Granata ispaljena sa položaja vojske Republike Srpske sa Ozrena ubila je na tuzlanskom korzu 71 stanovnika Tuzle, a ranjeno je više od 150. 

Prosjek starosti stradalih bio je oko 24 godine. Najmlađa žrtva je imala svega 3 godine.

Vlada Tuzlanskog kantona 2016. godine donijela je Odluku o proglašenju 25. maja, dana stradanja tuzlanske mladosti na Kapiji, danom žalosti za područje TK.

Danas će sve institucije i organi na području Tuzlanskog kantona istaknuti zastave na pola koplja, a sve medijske kuće i organizatori kulturno – umjetničkih i sportskih manifestacija obavezne su da svoje programske sadržaje prilagode danu žalosti.

Za zločine na Kapiji, na 20 godina osuđen je Novak Đukić, koji je pobjegao bh. pravosuđu i sigurnost pronašao u Srbiji.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.