25.5.2019. 14:41
0
Dodik komentirao Haradinajevu izjavu da ne želi "Dodik-državu" na Kosovu
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas kako mu je drago da premijer Kosova Ramuš Haradinaj (Ramush) doživljava Republiku Srpsku kao državu, čak i ako je zlurado personalizira na način da je zove "Dodik-država".
Na pitanje kako komentira Haradinajevu izjavu da svima mora biti jasno da "Dodik-države" neće biti na Kosovu, Dodik je rekao da do konačnog dogovora Beograda i Prištine, koji će biti prihvatljiv za sve, ostaje činjenica da je Republika Srpska jedan od dva sastavna dijela BiH, a da je Kosovo sastavni dio Srbije.
 
- Haradinaj je ipak u jednom dijelu u pravu kada promišlja na način da rješenje kosovskog pitanja vezuje za Republiku Srpsku i BiH, jer je svima jasno da na ovako malom prostoru ne može biti prihvatljiva ni održiva politika dvostrukih standarda - naglasio je Dodik.

Haradinaj je izjavio da će se s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel sastati 6. juna u Berlinu i da će u narednom periodu fokus biti na sprečavanju nastanka "Dodik-države" na Kosovu.

(SRna/Alen Avdić)
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.