31.5.2019. 16:14
0
Zakazana hitna sjednica Skupštine KS zbog poskupljenja plina
Hitna sjednica Skupštine Kantona Sarajevo zbog poskupljenja gasa zakazana je za ponedjeljak, 10. juna, potvrdila je Feni zamjenica predsjedavajućeg Skupštine KS Danijela Kristić.

Ona je naglasila da će poskupljenje gasa će biti direktan udar na privredu i građane, te da će se reflektirati na dvije firme u KS-u Sarajevogas i Toplane.

- Toplane su najavile povećanje cijena obzirom da gas čini 60 posto troška cijene. Brojni poslovni subjekti cjelokupnu proizvodnju baziraju na korištenju alternativnog energenta odnosno gasa zbog čega je neminovno da dođe do povećanja cijene finalnog proizvoda - kazala je Kristić dodavši kako "ova odluka predstavlja i svojevrstan socijalni pritisak posebno na građane slabijeg socijalnog statusa".

Prema njenim riječima, Vlada KS će za hitnu sjednicu pripremiti detaljne informacije kao i prijedloge mjera za ublažavanje posljedica poskupljenja gasa.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.