2.6.2019. 18:19
0
Kako omladina Džemata Buci kod Visokog nije zaboravila one kojima je naša pomoć najpotrebija
Omladina džemata Buci, MIZ Visoko sa Ermin ef. Ahmićem, na početku Ramazana je pokrenula akciju prikupljanja sredstava za pet jetima. U povratničkom selu Drinjača, kod Zvornika, žive ovi jetimi sa svojom bolesnom majkom u veoma teškim uslovima.

Njihov otac, Mujo Beganović, nedavno je preminuo, a iza njega je ostalo pet jetima, od kojih je jedan sin teško bolestan. Samohrana majka, bez ikakvih socijalnih primanja, mora da brine o svojoj djeci, iako je i sama teško bolesna. 

Kroz razgovor sa mjesnim imamom Nerminom ef. Ahmetović, pokretači akcije su saznali da u mjestu Drinjača postoji još tri ugrožene porodice, koje se nalaze na rubu egzistencije. Prikupljena novčana sredstva i hranu su ravnomjerno rasporedili na četiri porodice. Veoma je tužno gledati nevina dječija lica, koja nemaju osnovna sredstva za život. Njihovo djetinjstvo je prekinuto ovim teškim stanjem u kojem se nalaze.

Ova tužna priča, koja ne ostavlja nikoga ravnodušnim, pokrenula je sve ljude dobrog srca, koji su nesebično davali novčana sredstva, hranu i ostale potrepštine. Ovaj projekat još  je jedan od uspješno realizovanih u ovom džematu. 

U posjeti ovim porodicama, omladina džemata Buci, MIZ Visoko sa Erminom ef. Ahmićem, bila je u nedjelju 2. juna ove godine. Ukupan iznos prikupljenih novčanih sredstava iznosio je 4.000KM. Podijeljeni su i paketi sa hranom i higijenskim potrepštinama. 

Pokretači akcije se na početku zahvaljuju, prije svega, dragom Bogu, a onda svim onim koji su se odazvali i na bilo koji način učestvovali u ovoj akciji. 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.