6.6.2019. 15:02
1
Stanarke iseljavaju u ponuđene stanove, uskoro rušenje zgrade kod Papagajke
Nastavljene su pripreme za početak uklanjanja opasnog ruševnog objekta u ulici Hamdije Kreševljakovića broj 86, prekoputa zgrade Papagajka, a sa bespravnim korisnicima dva stana u objektu postignut je dogovor o iseljenju. Općinski načelnik Ibrahim Hadžibajrić ranije je dao nalog službama da stanarkama ponude alternativne stanove i nađu rješenje za njih iako su bespravni korisnici.

Kako je ranije navedeno, u objektu žive dvije stanarke koje nisu nosioci stanarskog prava, niti imaju rješenja o dodjeli ili ugovore o korištenju stanova. Stanarke su ranije odbijale ponuđene stanove, no nakon što je Općina najavila rušenje prinudnim putem stanarka Suada Karamustafić-Guja pristala je na ponuđeno rješenje i prihvatila stan u ulici Logavina. Ova stanarka već je uvedena u posjed stana u koji će se useliti, te je uputila pismo u kojem se zahvaljuje na razumijevanju i spremnosti da se riješi njeno stambeno pitanje.

Druga stanarka Mirjana Basta, odbila je prvo ponuđeno rješenje tvrdeći da ponuđeni stan nije adekvatan zbog spratnosti. Općina Stari Grad, putem Službe za imovinsko-pravne, geodetske poslove, katastar i stambene poslove pokušavala je naći najbolje rješenje u ovoj situaciji, te je Basti ponuđen stan u vlasništvu Općine Stari Grad koji se nalazi u općini Novo Sarajevo i adekvatne je spratnosti. Basta je prihvatila ovo rješenje, te se i ona obavezala da napusti ruševni objekat u ulici Hamdije Kreševljakovića u što kraćem roku. Općina Stari Grad će poduzeti aktivnosti na djelimičnoj adaptaciji stanova kako bi se iseljenje ovih stanarki provelo u što kraćem roku.

Za objekat u ulic Hamdije Kreševljakovića ranije je utvrđeno da prijeti opasnost od njegovog rušenja, te opasnost po živote ljudi i njihovu imovinu, kao i za susjedne objekte. Vlasnicima je naloženo njegovo rušenje, a kako nisu postupili prema nalogu, Služba za inspekcijske poslove donijela je rješenje o rušenju objekta prinudnim putem.

Općinske službe nastavljaju prema utvrđenoj proceduri u provođenju prinudnog rušenja objekta u ulici Hamdije Kreševljakovića, te izbora izvođača za ove radove.


(Patria/Admir Oručević)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.