26.6.2019. 21:59
0
Sarajevo: Facebook prijateljstvo završilo silovanjem
Pred Vijećem Kantonalnog suda u Sarajevu, kojim predsjedava sudija Igor Todorović, jučer je nastavljeno suđenje 24-godišnjem A. D. iz Sarajeva, optuženom za silovanje maloljetne djevojke.

Slučaj je do sada držan daleko od očiju javnosti, a maloljetnica je prijavila silovanje 2017. godine, i to četiri mjeseca nakon susreta s A. D. Policiji je navela da ju je napastvovao u svom automobilu.

Od izvora bliskog istrazi saznaje se da su se 24-godišnjak i maloljetnica poznavali putem društvenih mreža i neko vrijeme su se intenzivno dopisivali, piše Avaz. 

Njihov iznenadni susret dogodio se prije dvije godine u jednom od sarajevskih kafića. Nakon druženja, A. D. se ponudio da je svojim automobilom odveze do kuće te ju je, prema njenim navodima, na kraju silovao.

Prema nezvaničnim informacijama, zbog činjenice da je slučaj prijavljen sa četiri mjeseca zakašnjenja, ni vještak se nije mogao tačno izjasniti je li se radilo o silovanju.

Utvrdio je  povrede koje su mogle nastati i prilikom normalnog seksualnog odnosa.

Kako navodi Avaz, sudski postupak zatvoren je za javnost i, kako nam je pojašnjeno, optužba je završila s iznošenjem dokaza, a među njima je bilo svjedočenje maloljetnice.

Odbrana je jučer počela s iznošenjem dokaza, a optuženi mladić se sve vrijeme brani sa slobode.

Mladić je  je otpočetka istrage sve negirao, a zbog ovog slučaja, ostao je i bez posla.




(Lejla Trle) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.