7.7.2019. 19:53
1
Dajana Dangubić se oglasila o napadu: Problem je ponašanje policajaca
Nepoznati muškarac fizički i verbalno u noći između 29. i 30. juna napao je dvije djevojke u banjalučkom parku. Jedna od djevojaka je Dajana Dangubić, pripadnica Oružanih snaga BiH koja je naglasila da nije problem što je zadobila povrede nego diskriminatorno ponašanje policijskih službenika.

"Ja o tome nikad ne bih pisala ni pričala ali isprovocirao me način na koji se policija odnosila prema tome. Šokirala sam se da se to desilo i odmah rekla zovi policiju. Milica ih je nazvala a policija je rekla otiđite u najbližu stanicu, kao ne mogu oni doći na teren. Mi smo uzele taksi i otišle u najbližu stanicu", kazala je Dangubić te dodala:

"Razgovor je trajao pola sata. Zapisivali su izjavu na papir, nisu nas uopše ozbiljno shvatili. Meni je ispod časti da te policajac diskriminiše i da ti kaže 'Slušaj mala, vi hodate naveče po parku, jeste li ga isprovocirale', vjerovatno je išao na gej konotaciju. On opravdava nasilje izgledom ili seksualnom pripadnošću."

Nakon što je Dajana Dangubić rekla policajcima de je pripadnica Oružanih snaga BiH, kazala je da su promijenili ponašanje:

"Kad sam izašla iz stanice počeli su me zvati na telefon: Nemojte se ljutiti, noć je bila duga, imali smo mnogo problema, možete li ovo, možete li ono."

No, istakla je da nema problem s tim što je neko istukao jer prema njenim riječima "jasno je gdje živimo, nasilje se dešava svaki dan".

"Ja bih tu modricu prešutila ali ne želim da me diskriminišu ljudi koji treba da predstavljaju zakon u državi", kazala je Dangubić i dodala:

"Policija bi trebala da štiti građane bez obzira na spol dob, naciju, seksualnu orjentaciju i bez obzira je li suknja prekratka i bez obzira je li hodaju gole po gradu."

Dangubić je objasnila kako je došlo do napada na njenu prijateljicu i nju i istakla da je na klupi gdje su sjedile nepozvan sjeo muškarac koji se ponašao agresivno i sa pivom u ruci. Prema njenim riječima, on je gurnuo njenu prijateljicu te je nju (Dajanu Dangubić) uhvatio za vrat i udario pesnicom jer je tražila da ode sa te klupe, prenosi N1.


(Amila Alijagić)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.