8.7.2019. 19:11
0
Turska ambasada: Došlo je do malog spora, nije bilo fizičkog okršaja
Prema informacijama izvora iz Ambasade Republike Turske, došlo je do malog spora koji proizilazi iz Protokola, saopćeno je danas iz Ambasade Turske u BiH za N1 nakon informacije da je došlo do sukoba na aerodromu između ličnog osiguranja predsjednika Turske i pripadnika GP BiH.

"Do svađe i fizičkog okršaja nije došlo. Kratkotrajna verbalna prepirka brzo je riješena. U događaju nema ništa što bi se moglo preuveličavati. Odnosi Turske i Bosne i Hercegovine su veoma dobri. Ovako važna posjeta ne bi trebala biti zasjenjena tako jednostavnim događajem", saopćeno je iz ambasade Turske za N1.

Inače, kako je potvrdio za N1 direktor GP BiH Zoran Galić, do problema je došlo kada je osoblje GP BiH tražilo da provede standardne procedure koje se provode prilikom ovakvih i sličnih posjeta.

"Informacija je tačna. Ja sam potvrdio, GP je samo radila svoj posao sukladno zakonima BiH uz najavljeni pretres i proceduru uz minimum kontrole koje moramo imati prema VIP ličnostima. Bili su bahati, drski i nekorektni i toliko neprofesionalni. Da smo mi na isti način uzvratili došlo bi i do otvorenijeg sukoba, mada je i ovako bilo fizičkog naguravanja", kazao je Galić.

Istakao je da je ponašanje članova osiguranja turskog predsjednika bilo krajnje nekorektno.

"Završilo se jer su vidjeli da mi ne odustajemo od naših procedura i pravila. Insistirali smo na poštivanju procedura. Totalno nekorektno od njihove strane i bahato. Da mi dođemo tako u Tursku, uhapsili bi nas", prenosi N1.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.