13.7.2019. 21:15
2
Četvrta sreća 23. jula: Zbog Vjekoslava Bevande i država na čekanju
Vjekoslav Bevanda, ministar finansija BiH glavni je krivac što se sjednica Vijeća ministara već tri puta odgađa. Iako bude u zgradi Bevanda ne dolazi na sjednice. Kako bi se napravio privid da HDZ ne blokira rad Vlade BiH drugi ministri iz HDZ-a dođu (Marina Pendeš i Josip Grubeša), ali ne I bevanda, bez čijeg se prisutva odluka o privremenom finansiranju ne može usvojiti.

Bevanda se obavezno oglasi da pojasni svoj nedolazak.

"Kao zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara i ministar finansija i trezora BiH sudjelujem u radu Kolegija koji se održava prije sjednica i, nakon iznesenih primjedbi, postignut je dogovor predsjedatelja i dvojice zamjenika da se sjednica prolongira i zakaže za 23. srpnja ove godine. 

Moj stav je nepromijenjen i očekujem da se sjednice pripremaju i održavaju sukladno zakonu i Poslovniku o radu uz visok stupanj suglasnosti", kazao je Bevanda.

Bevanda se Pravda time da o pojedinim točkama koje su pripremljene u Genralnom sekretarijatu Vijeća ministara BiH postoje različiti pristupi Kolegij je odlučio da se do narednog održavanja sjednice pokušaju usuglasiti i završiti obveze koje su pred njima.

Čak govori i kako je njegovo Ministarstvo na vrijeme pripremilo, a Vijeće ministara usvojilo proračun institucija BiH i međunarodnih obveza BiH za 2019. godinu, kao i Odluku o privremenom financiranju za treći kvartal ove godine koja još nije usvojena, ali su u skladu sa zakonom isplaćene plaće za junj i redovito se otplaćuje vanjski dug.

Vijeće ministara BiH će,ako bude četvrte sreće, prema prijedlogu dnevnog reda, između ostalog 23. jula da razmatra Prijedlog odluke o privremenom finansiranju institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za period juli - septembar 2019. godine.

Previđeno je i razmatranje Informacije o stanju u oblasti migracija u BiH u vezi s povećanim prilivom migranata te Informacije o stanju u oblasti migracija u BiH za maj 2019. godine, kao i Prijedlog sporazuma o pružanju pomoći i operativnoj saradnji u nadzoru granice.

(Patria)

2
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.