15.7.2019. 12:07
1
Imamović od Konakovića traži odgovore: Zašto štiti kriminal i gdje je deset posto od invalidnina
Predsjednica Udruženja civilne žrtve rata Senita Imamović, koja je jutros prisustvovala početku sjednice Skupštine KS, kazala je okupljenim civilnim žrtvama rata ispred zgrade KS da danas na Skupštini ovog kantona neće biti nikakvih tačaka o ovoj populaciji.

Dodala je da ne može vjerovati da su se svi oglušili na činjenicu su ispred zgrade Kantona Sarajevo civilne žrtve rata. 

"Oni unutra uživaju, pričaju o oružju i govore da ne znaju šta se dešava s nama. Oni nisu svjesni da štite kriminal Unije civilnih žrtava rata. Tražimo od Skupštine KS da se što prije s budžeta skine Unija civilnih žrtava rata i da prestanu štititi kriminal", poručila je Imamović. 

Predsjednica Udruženja civilnih žrtava rata od predsjednika Skupštine KS Elmedina Konakovića traži odgovor na tri pitanja. 

"Zašto štiti Uniju civilnih žrtava rata, gdje je deset posto od smanjenja invalidnina i šta je sa tužbama", pitanja su za Konakovića, koja je postavila Imamović.

Udruženje civilnih žrtava rata najavilo je novo okupljanje za ponedjeljak i mogući blokadu Kantona Sarajevo do ispunjenja njihovih uvjeta. Za ponedjeljak je najavljeno protestno okupljanje i drugih udruženja invalida.

Podsjećamo, više desetina civilnih žrtava rata okupilo se jutros ispred zgrade KS, tražeći da ih vlasti u Kantonu Sarajevo uvedu u zakonsku kategoriju i daju im beneficije koje im, kako smatraju, pripadaju.




(Patria / Lejla Trle) 

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.