15.7.2019. 14:30
3
Čović najavio 'oštar zaokret': Ne postoji moja odgovornost za "Aluminij", Dragan nikad nikoga u posljednjih 15 godina nije tu zaposlio
Predsjedništvo i Glavno vijeće Hrvatskog narodnog sabora (HNS) na zajedničkoj sjednici u ponedjeljak najavilo je skoro usvojanje strategije djelovanja svih tijela HNS-a kako bi se osnažila pozicija hrvatskog naroda u BiH.

Morat ćemo napravit oštar zaokret, u smislu da se neće moći razvlačiti s izbornim zakonodavstvom, kao što se radilo pred izbore godinu dana, a partneri za koje smo se opredijelili dijeliti vlast na svim razinama morat će to razumjeti ili ne trebaju više računati na partnerstva - izjavio je u stanci zajedanja predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a BiH Dragan Čović.

Poručio je kako više neće imati potporu oni "koji prave blokadu u funkcioniranju države BiH, kako bi se dodatno proizvodile krize na svim razinama vlasti".

- Ovakvo stanje nikome u BiH ne može odgovarati, a ponajmanje najmalobrojnijem, hrvatskom narodu - dodao je Čović.

Ne postoji nikakva osobna, moralna i kakva god hoćete odgovornost moja. Drago mi je to su prokomentirali oni koji su trebali prokomentirati. Nikada nekakav Dragan nije nekog nazvao, zvali su Dragana. Morat će neko odgovarati za ovo što je radio u "Aluminiju". Ta kuća na drugačijim osnovama ima drugačiju budućnost - rekao je lider HDZ-a, prenio je avaz,

Komentirajući potez političkih stranka Hrvatske nezavisne liste, Hrasta BiH, Čapljinske nezavisna lista i Hrvatske republikanske stranke, koje su zamrznule svoj status u HNS-u i Predsjedništvu toga tijela, Čović je kazao kako se samo zajedničkim djelovanjem i jasnim iznošenjem stavova u tijelima HNS-a može politički djelovati.

- HNS će nastaviti s iznošenjem jasnih stavova o poziciji hrvatskoga naroda i zauzimati se za sve vrijednosti za koje se dosada zauzimao, bez obzira kolika šteta bila, velika ili mala. Za mene je uvijek šteta ogromna - rekao je Čović i dodao kako će se "neke stvari korigirati na uštrb stavova stranka koje su zamrznule svoj status", prenosi fena.


(Admir Oručević)

3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.