18.7.2019. 15:22
0
Vukanović u Narodnoj skupštini: Hvaljeni Isus i Marija, hvaljeni Čović i Kolinda
Narodni poslanik Nebojša Vukanović govorio je danas o historiji područja na kojem Hrvatska gradi Pelješki most i njegove okoline.

On je nakon obraćanja predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika koji je pojasnio odluku da ne podrži stav Predsjedništva o gradnji ovog mosta.

''Hvaljen Isus i Marija, hvaljen Čović i Kolinda za one koji zastupaju interes Hrvatske. Istorija je učiteljica života, da smo izvukli pouke ne bismo vodili ove sulude rasprave. Volio bih da poslanici Narodne skupštine dobro razmisle. Slušao sam jučer Kolindu Grabar Kitarović koja je hvalila pričuvnog hrvatskog člana Predsjedništva Milorada Dodika'', rekao je on na početku izlaganja.

Potom je govorio o historiji područja gdje se most gradi i njegovoj ''pripadnosti srpskim zemljama''.

Peta posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske održava se u Banjaluci, a na usvojenom Dnevnom redu nalazi se jedna tačka, Prijedlog odluke o potvrđivanju Izjave člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz Republike Srpske, po kojoj je Zaključak o prihvatanju Zvaničnog stava Bosne i Hercegovine u vezi sa nastavkom izgradnje mosta Komarna – Pelješac od strane Republike Hrvatske.

U uvodnom dijelu svog obraćanja poslaniccima u NSRS, Dodik je naveo da je ovo je "posebna sjednica NSRS i treba je posmatrati kao afirmaciju prava koje NSRS ima". Kako je naveo, mjesto odluka o važnim pitanjima nijsu institucije Bosne i Hercegovine već Narodna skupština RS kao što je danas slučaj, prenosi N1.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.