19.7.2019. 18:16
0
Bakir Izetbegović: Pristup moru nikako ne može biti protiv entiteta i naroda
Nakon sjednice Predsjedništva SDA medijima se obratio predsjednik ove stranke Bakir Izetbegović koji je govorio o zaključcima nakon današnjeg zasjedanja i jasno je poručeno da stav NSRS-a o vitalnom interesu nije ptihvatljiv, jer pristup moru nikako ne može biti protiv entiteta i naroda.

SDA pozdravila je usvajanje Zakona o pravima demobilisanih boraca čime je Vlada FBiH, kako kažu, potvrdila da vodi odgovornu politiku kada je riječ o boračkoj populaciji.

Izetbegović  je kazao da je neophodno poslati ANP, a da će se o NATO-u govoriti nakandno.

„Izjašnjavat ćemo se o NATO-u kasnije, jer srpski narod niko ne može natjerati u NATO“, kazao je Izetbegović.

Dodao je da je "Stav SDA je da je prije povlačenja OHR-a iz zemlje potrebno usvojiti niz zakona povbodom stabilizacijskog usmjerenja ove države, očekujemo i reakciju povodom izjava Dodika o predstavniku Inzku".

Izetbegović je govorio i odluci Suda Holandije o krivici za smrt 350 Srebreničana.

"Sramotno je i neukusno u bilo kakvim procentima izražavati odgovornost, a kada je riječ o presudi Suda Holandije o odgovornosti i smrti Srebreničana. 100 postotna odgvornost je jedina moguća", kazao je Izebegović.

Također je istakao da SDA podržava uvođenje Zakona o negiranju genocida.

(Patria / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.