21.7.2019. 9:40
0
Istraživanje nivoa digitalizacije u malim i srednjim preduzećima u BiH
Privredna komora Federacije BiH, u saradnji sa Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH i drugim partnerskim institucijama u BiH provodi istraživanje stanja i nivoa digitalizacije u malim i srednjim preduzećima (MSP).

Ciljni sektori koji će biti obuhvaćeni istraživanjem su metalski sektor, drvna industrija i turizam.

Istraživanje predstavlja dio aktivnosti u sklopu projekta “Inovacije i digitalizacija u malim i srednjim preduzećima u BiH”, koji će implementirati GIZ u periodu od 2019. do 2021. godine.

- Ovo istraživanje, koje obuhvata teritoriju cijele Bosne i Hercegovine, provodi se da bi se sagledalo trenutno stanje u malim i srednjim preduzećima u pogledu njihovih inovacijskih kapaciteta i digitalizacije poslovnih procesa, a inputi prikupljeni iz privrednog sektora poslužit će kao smjernice za dalju implementaciju projekta u smislu pružanja podrške digitalizaciji i posticanja inovacija u privredi - kazali su Feni u Privrednoj komori FBiH.

Mala i srednja preduzeća u BiH svoj doprinos realizaciji ovog istraživanja mogu dati popunjavanjem online anketnog upitnika koji je istaknut na web stranici Komore. 

Primarni cilj projekta „Inovacije i digitalizacija u malim i srednjim preduzećima u BiH“ jeste da podrži firme u unapređenju inovacijskih kapaciteta putem primjene digitalnih tehnologija, poboljša raspoloživost podrške firmama u ovoj oblasti, te ojača saradnju MSP za relevantnim donosiocima politika, javnim sektorom i naučno-istraživačkom zajednicom.


(FENA / Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.