21.7.2019. 19:59
0
Roditelji djece s poteškoćama i osoba s invaliditetom tražit će svoja prava pred Vladom KS
Predstavnici roditelja djece s potesˇkoc´ama u razvoju i osoba s invaliditetom, koji zˇive na podrucˇju Kantona Sarajevo u ponedjeljak će mitno protestvovati ispred zgrade Vlade Kantona Sarajevo.

Vlada nije ispoštovala rok do prošlog petka, prema kojem je trebala sazvati hitnu sjednicu na kojoj bi se pokrenulo rješavanje pitanja osoba sa invaliditetom.

U zahtjevima koje su predstavnici ovih socijalnih grupa uputili prema kantonalnoj Vladi, traže izjednačavanje osoba sa invaliditetom u svim segmentima, što je, kažu, njihovo pravo na koje se BiH obavezala potpisivanjem Evropske konvencije.

Na istom mjestu je 15. jula održan protest Unije civilnih žrtava rata, a tada je najavljeno da će se i oni pridružiti protestu u ponedjeljak.


(NAP/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.