31.7.2019. 21:20
2
SDP: Izetbegovićev redukovani pristup NATO-u je izdaja države Bosne i Hercegovine
SDP BiH najoštrije osuđuje istup gospodina Izetbegovića u kojem Dodiku nudi izmišljenu kategoriju “redukovani NATO pristup”, saopćeno je u srijedu iz SDP-a.

Posebno, smatraju iz SDP-a, zabrinjava pristup “država to sam ja” u kojem predsjednik jedne stranke sebi daje za pravo da izigrava zakon i potpisane međunarodne obaveze naše države.

"Jasno je da se radi o klasičnoj izdaji koja ima za cilj prodati NATO put i sigurnu budućnost naših građana zarad par fotelja."

SDP očekuje od svih političkih i društvenih aktera da osude navedeni potez, a od članova Predsjedništva BiH da ne pristanu "na političke akrobacije i improvizacije koje dugoročno štete budućnosti naše zemlje." 

"Ne želimo vjerovati kako se uoči kongresa stranke, kandidat za predsjednika poigrao ozbiljnim stvarima u cilju kreiranja povoljnijeg kongresnog ambijenta koji je danas na minimumu nakon činjenice da nije u stanju formirat vlast 10 mjeseci od izbora", poručili su iz SDP-a BiH, prenosi Novinska agencija Patria.

Predsjednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović ponudio je čelniku Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Miloradu Dodiku, da prihvati redukovani Godišnji nacionalni program, a da put Bosne i Hercegovine ka NATO integracijama bude predmet nekih kasnijih pregovora.

U izjavi za BHRT Izetbegović je poručio lideru SNSD-a da njegova stranka ostaje jedan od glavnih partnera za formiranje vlasti, ali da je sada na Miloradu Dodiku da načini naredni korak.

"Spremni smo i za to da se kaže 'nema članstva u NATO bez novoga konsenzusa', nećemo nikoga siliti, ali ne možemo odustati od vladavine zakona i poštivanja Ustava", kazao je, između ostalog, Izetbegović.


(Patria/Admir Oručević)

SDASDP
2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.