8.8.2019. 9:43
0
Uoči hadža aerodromi Džeda i Medina ostvarili 7.389 dolaznih letova
Generalna uprava civilne avijacije Kraljevine Saudijske Arabije (GACA) objavila je uspješnu realizaciju operativnog plana za dolaske aviona tokom ovogodišnjeg hadža na međunarodnoj zračnoj luci u Džedi i u Medini.

U periodu od  4. jula do 5. augusta realizirano je  7.389 letova, od čega su 4.322 bila  sa hodočasnicima koji su doputovali u Džedu, a 3.067 dolaznih letova je imao aerodrom u Medini, prenosi saudijska  državna novinska agencija (SPA).

Istovremeno je Generalna direkcija za pasoše objavila je da je zaključno sa jučerašnjim danom  doputovalo iz inostranstva  1.838.339 hodočasnika.

Na konferenciji za novinare u Džedi, generalni direktor  Direkcije za pasoše general-major Sulaiman bin Abdulaziz Al-Yahya naveo je  da je broj hodočasnika koji su stigli avionima bio 1.725.455, kopnom je doputovalo 95.634, a morskim putem 17.250 hodočasnika, prenosi SPA.


(Patria/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.