13.8.2019. 10:45
0
Hadžikadić: Nacionalisti u BiH ne znaju ekonomiju, vode se poslovicom 'Zavadi pa vladaj'
Predsjednik Platforme za progres Mirsad Hadžikadić izjavio je da nacionalisti u Bosni i Hercegovni se vode poslovicom 'Zavadi pa vladaj', pošto ne znaju ekonomijom da dođu na vlast.

“Studente sam pitao šta ih definiše. Kod Amerikanaca je to naprimjer: inženjer, žena…, a kad pitate ljude sa našeg područja, oni kažu: Bošnjak, Srbin, Hrvat. To je rezultat konstantne manipulacije, konstantne retorike, jer su oni vidjeli da je put ka vlasti moguć koristeći taj nacionali identitet”, rekao je Hadžikadić u intervjuu za N1 televiziju, dodajući da će trebati mnogo vremena da se to promijeni. 

“Primitivne osnovne osjećaje koriste za svoju korist da bi bili na vlasti. Narod je u tom procesu žrtva", ocijenio je Hadžikadić, prenosi NAP.


(Patria/Admir  Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.