21.8.2019. 12:50
0
Suzana Radanović, majka ubijenog Davida, dobila poziv na sud: A gdje su ubice Davidove? Gdje je Filip Ćulum, gdje je Đorđe Rađen?
Suzana Radanović, majka Davida Dragičevića, dobila je poziv Osnovnog suda Banja Luka na ročište povodom prekršajnog postupka koji se vodi protiv nje.

Radanović je tim povodom, na Facebook stranici "Pravda za Davida" napisala: A gdje su ubice Davidove? Gdje je Filip Ćulum, kojeg je David optužio. 'Ako mi se nešto desi kriv je Filip Ćulum?' Gdje je Đorđe Rađen koji je 'dao' svoje stvari da se podmetnu Davidu? Gdje su tehničari i njihov šef, koji su bacili dokaz - Davidove gaće? Gdje je zlotvor 'dr. Mengele' Karan, koji je lagao vrijeme i način smrti i još na sve to lažno optužio Davida da je narkoman? Gdje su Burle i Cvoka koji su isto tako lažno optuživali moje dijete? Gdje je Lepir koji zna istinu, ali ne smije reći".

Davidova majka dodaje: "Mogla bih nabrajati danima. Važno je da se Suzana dovede na sud zato što je 25. decebra 2018. godine stajala na mjestu sa kog su joj oteli život!".

U pozivu Osnovnog suda Banja Luka navodi se da je ročište zakazano za 10. septembar, a Radanović se tereti po prekršajnom nalogu PU Centar za kršenje Zakona o javnom redu i miru. 

David Dragičević, 21-godišnji Banjalučanin nestao je 18. marta 2018. godine, a njegovo tijelo pronađeno je 24. marta na ušću rijeke Crkvena u Vrbas.

Istraga o njegovoj smrti još nije dala rezultat, a za nju su vezane brojne kontroverze. Otac Davor i majka Suzana sa prijateljima i stanovnicima BiH organizovali su brojne proteste u potrazi za pravdom i istinom. Nakon svih pokušaja, odlučili su Davidove posmrtne ostatke ekshumirati i prenijeti u Austriju. 

U Banja Luci se svakodnevno održavaju mirni skupovi "Pravda za Davida". 

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.