22.8.2019. 14:01
1
Centar "Ajdinovići" zatvoren zbog trovanja desetero djece
Nakon što je jutros na Klinici za infektivne bolesti KCUS-a hospitalizirano desetero djece sa simptomima trovanja, a koja su boravila u Sportsko-rekreativnom centru "Ajdinovići" kod Olova, ovaj centar je zatvoren nakon ovog događaja, piše Dnevni Avaz.

Radnik na ulazu za Avaz je rekao kako je centar zatvoren, te kako se u istom nalazi još nekoliko ljudi koji će ga uskoro napustiti.

- Centar je zatvoren. Nema nikoga. Ima još nekoliko gostiju koji trebaju izaći i to je to. Ne radimo - rekao je on. 

Na Kliniku za infektivne bolesti KCUS jutros je hospitalizirano desetero djece sa povišenom temperaturom, proljevom i povraćanjem, saopćeno je iz KCUS-a.

"Dvoje djece ima izraženu težu kliničku sliku, dok su ostala djeca sa srednje teškom kliničkom slikom. Djeca su zbrinuta adekvatnom terapijom i pod nadzorom su ljekara", navodi se iz KCUS-a.

Djeca koja su boravila na sportskim pripremama u Sportsko-rekreativnom centru Ajdinovići sinoć su nakon večere imali zdravstvene tegobe koje ukazuju na trovanje hranom. Djeci je prvo pomoć ukazana u Olovu, a zatim su prebačena na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu gdje se vrše dalje pretrage. 

Djeca su imala simptome trovanja hranom, bolove u stomaku, povraćanje i dijareju. 

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.