23.8.2019. 11:01
0
Kontrolirano 1.589 vozila, kažnjeno 109 pijanih vozača
Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUP ZDK) od 15. do 18. avgusta realizirali su akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju na svim putevima u ZDK, s posebnim akcentom na kontroli alkoholiziranosti vozača, i tom prilikom kaznili 109 vozača.

Prema riječima Aldine Alić, portparola MUP-a ZDK, aktivnosti policijskih službenika u bile su usmjerene na poduzimanje represivnih mjera prema vozačima zbog činjenja prekršaja vožnjom pod dejstvom alkohola, shodno Zakonu o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u BiH, te su sankcionirani počinioci i drugih prekršaja iz spomenutog zakona.

- Prilikom naznačene akcije kontrolirano je ukupno 1.589 vozača i vozila u saobraćaju, a tom prilikom je kod 108 vozača utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu, dok je jedan vozač odbio alkotestiranje. Za počinjene prekršaje vožnjom pod dejstvom alkohola vozačima je izdato 109 prekršajnih naloga – pojašnjava Alić.

Ističe da Uprava policije MUP-a ZDK upozorava sve vozače da se pridržavaju zakonskih odredbi u pogledu uvjeta pod kojima mogu upravljati vozilom, te da se pridržavaju svih saobraćajnih propisa, kako bi zaštitili sebe, osobe koje prevoze, kao i druge učesnike u saobraćaju.

- Posebno naglašavamo da će se i u narednom periodu provoditi slične akcije u kojim će slučajevi vožnje pod utjecajem alkohola biti odmah zadokumentirani, a nesavjesni vozači sankcionisani – najavljuje Alić.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.