23.8.2019. 15:58
0
Ubistvo Damira Ostojića: Nakon Trifkovića i Obradov prebačen u Banja Luku
Miloš Obradov kojeg Tužilaštvo KS sumnjiči da je povezan sa ubistvom dva policajca u Sarajevu u oktobru 2018. godine danas je pušten iz KPZ Miljacka te je predat MUP-u RS zbog dovođenja u vezu sa ubistvom Damira Ostojića zvani Šijan početkom septembra 2018. godine.

Azra Bavčić, portparol Tužilaštva KS kazala je da je Obradov pušten iz pritvora jer su prestali važiti razlozi produženje pritvora. 

„Istraga u slučaju ubistva dva policajca se nastavlja“, kazala je Bavčić za Patriju. 

Krajem jula isti slučaj je bio i sa Srećkom Trifkovićem koji se također dovodi u vezu sa ubistvom sarajevskih policajaca i Šijana u Banja Luci. Njemu je prvobitno određen jednomjesečni pritvor, a čeka se odluka Okružnog suda u Banja Luci za produženje pritvora. Njegova braniteljica Tatjan Savić koja ga zastupa i u slučaju Volan koji se vodi na Sudu BiH kazala je da još uvijek nema odluke o pritvoru. 

Trifković je uhapšen krajem oktobra 2018. godine i pritvor mu je produžavan sve do jula ove godine. Tužilaštvo KS još nije niti podiglo optužnicu za ubistvo policajaca niti se zna u kojoj je fazi istraga.  

Istraga za ubistvo Ostojića i pokušaj ubistva njegove supruge Sandre Јošić još uvijek je u toku. Ostojić i Jošić izrešetani su u svom automobilu, a od zadobijenih povreda je preminuo na licu mjesta dok je Jošić zadobila teške tjelesne povrede. 


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.