28.8.2019. 14:30
0
I ovo je SFF: Primjer inkluzije u Ljetnom kinu Raiffeisen
Kultura ne prepoznaje granice i ograničenja, ona pripada svima. Društvo je obavezno učiniti sve kako bi i osobe s invaliditetom mogle uživati u kulturnim sadržajima. U tom kontekstu, nema mnogo primjera dobre prakse u našoj zemlji. Jedan od njih je Sarajevo Film Festival, koji je prepoznao važnost inkluzije i u saradnji s kompanijom Otto Bock tokom svog 25. izdanja omogućio osobama s invaliditetom neometan ulaz i pristup ljetnom kinu Raiffeisen.

Zahvaljujući ljubaznosti i ažurnosti tima uposlenika na čelu s izvršnim producentom SFF-a, korisnicima kolica i pomagala pomenute firme petu noć Festivala omogućena je sva neophodna pomoć i komfor kako bi iz prvog reda uživali u projekciji filma Šavovi, reditelja Miroslava Terzića, čiji scenarij potpisuje bh. scenaristica Elma Tataragić. Tom prilikom pridružili su se kolektivnoj euforiji koja je nastala izlaskom na scenu specijalnog gosta, slavnog Tima Rotha, kojem je uručeno počasno Srce Sarajeva. 

Kući su ponijeli dobro raspoloženje i nadu da će primjer SFF-a slijediti druge kulturne institucije i organizatori sličnih događaja, za čije sadržaje su osobe s invaliditetom uskraćene zbog arhitektonskih, produkcijskih i drugih barijera. 

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.