2.9.2019. 16:44
0
Vlada USK opet u problemu: Migranti neće biti izmješteni na Medeno Polje
Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić rekao je da ni nova lokacija u naselju Medeno Polje, koju je Vlada Unsko-sanskog kantona predložila za izmještanje migranata s Vučjaka, nije više u opciji.

Problem s lokacijom Medeno Polje je taj da su hale namijenjene za smještaj migranata u privatnom, a ne državnom vlasništvu te da Evropska komisija neće dozvoliti da pojedinci izvlače korist iz migrantske krize.

- Ne može. Dogovor je dogovor. Tamo smo se dogovorili, to je bio uvjet dodatnih finansijskih sredstava da BiH dobije donaciju. Prije neki dan je osigurano dodatnih 10 miliona eura. To ne znači da možemo da radimo kako hoćemo, da pravimo privatne ''dilove'', a da države nema u svemu ovome - kazao je Mektić, prenosi Avaz.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.