4.9.2019. 12:20
3
"Povorka ponosa ne ugrožava ničija prava. Naša prava su ugrožena što ne možemo preživjeti za platu koju zaradimo"
FOTO: Ilustracija
Iz Sindikata radnika trgovine BiH (STBiH) saopćeno je da kao organizacija koja se bori za ljudska prava ne mogu mirno gledati osude najavljene Povorke ponosa u Sarajevu i podršku koju određeni sindikati daju kontra akcijama.

Ističu da je taj sindikat otvoren za sve i da u svom članstvu ima veliki broj mladih ljudi, ali i pripadnika LGBTQ populacije.

- Nerijetko smo svjedoci da se upravo ti naši članovi susreću s najgrubljim primjerima diskriminacije i mobinga, kako od neposrednih rukovodilaca tako i od kolega i kolegica. Seksualna orijentacija je lična stvar svakog pojedinca i nedopustivo je da to bude osnova za bilo kakav oblik uznemiravanja ili nasilja - ističu iz STBiH.

Navode i da STBiH neće nametati stavove svom članstvu niti na to ima pravo, ali da imaju obavezu da skrenu pažnju kako je sloboda naše najvažnije pravo.

- Povorka ponosa ne ugrožava ničija prava. Naša prava su ugrožena time što ne možemo preživjeti za platu koju mukotrpno zaradimo. Naša prava na porodicu i "tradicionalne vrijednosti" urožavaju oni koji nam ne dozvoljavaju da budemo porodica jer nemamo posao, nemamo stan, vrlo često nemamo mogućnost da uopšte zasnujemo porodicu u ovoj zemlji - saopćeno je iz STBiH.

(Fena)

3
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.